Espen

( 8. Dan, Hanshi )

( 1928 – 2011 )

Dr.Tatsuo Suzuki var vår hovedinstruktør internasjonalt. Hans organisasjon Wado International Karate-Do Federation (WIKF) har over 67 medlemsland og titusenvis av utøvere. Alle i WIKF Norge som graderer seg til svart belte blir registrert i WIKF’s internasjonale hovedkontor i Japan.

Sensei Suzuki var Hironori Ohtsuka I sin beste elev. Han ble den første i Wado Ryu som fikk tildelt graden 5. dan. Da Suzuki flyttet til London på 1960-tallet ble han også den første japanske karateinstruktør som bosatte seg i Europa.

Suzuki er en legende i karateverden, kjent for sin ekstreme hurtighet. I en alder av over 80 år var han fortsatt raskere enn de fleste med svart belte. I perioden 1975-2010 besøkte han Norge hvert år med unntak av to. Han reiste verden rundt for å instruere i autentisk Wado karate helt frem til sin bortgang. Suzuki har gitt ut en rekke videofilmer og bøker på engelsk.

Som hovedinstruktør for WIKF internasjonalt var det Dr. Suzuki som bestemte graderingspensum til svart belte og som delte ut de høyeste graderingene. Dr. Suzuki hadde også svart belte i judo og Bo, en kampform der stokker benyttes. I tillegg studerte han inngående både zen buddhisme og meditasjon hos japanske zen mestre.

Dr. Suzuki ble tildelt 8. dan i 1973. Senere fikk han tilbud en rekke ganger om 10. dan, men ønsket ikke dette da han mente den eneste som kunne gitt ham 10 dan var Sensei Ohtsuka.

Dr. Suzuki ble rammet av sykdom de senere år, og etter lang tids sykdom gikk han bort om morgenen 12. juli 2011.

Les artikkelen i forbindelse med hans bortgang her: Tatsuo Suzuki er gått bort
UNDERMENY
Organisasjonen
Stilarten
Styret
Teknisk komité
Historikk
WIKF profiler
Dr Tatsuo Suzuki 8. Dan
Sensei Hiroji Fukazawa 8. Dan
Sensei Jon Wicks 8. Dan
Sensei Mihajlo Misic 7. Dan
Sensei Cato Bruarøy 7. Dan
Sensei Espen Karlsen 7. Dan
Sensei Kjell Jacobsen 7. Dan
Dangraderte
Landslag

Meny